A gyümölcstermelő partnereinktől kamionokkal, tehergépkocsikkal érkező áru egy nagyméretű székely kapun (1) áthaladva érkezik telephelyünkre majd egy rámpán (2) leereszkedve a pinceszinten található raktározó helyiségbe kerül. Itt azonban egfeljebb néhány órát tartózkodik a napsütéstől, esőtől, a szél által felkevert portól már védett gyümölcs, mert a feldolgozása haladéktalanul megkezdődik. Egyedülálló gyakorlat a pálinkafőző üzemek életében, hogy a desztillálás rövid óráitól eltekintve nálunk minden lépés a föld alatt, a külhatásoktól védett helyiségekben történik ahol a hőmérsékletingadozás csak néhány fok. A friss gyümölcs szükség szerint mosást követően magozás, bogyózás, darálás után szivattyú segítségével egy keverős saválló tartályba jut (3) ahol a gyümölcspép homogenizálása mellett megtörténik az ideális pH beállítás, a nemes, fajélesztők és azok tápanyagainak, a cukor és aromaanyagok feltáródását elősegítő enzimek és habzáscsökkentők bekeverése. Érdemes megemlíteni, hogy miután a gyümölcsöt a magozást, bogyózást és darálást elvégző gépekbe beadtuk, emberi kéz már nem érintkezik az anyagokkal a pálinka elkészültéig.
Tovább...